Kan du lide havearbejde? Invester i haveredskaber

Interesseret i at komme i gang i haven? Vil du fjerne fliserne og til sidst plante den dejlige køkkenhave? Eller vælger du en smuk græstørv med hævede blomsterbede? En have er en luksus, som du kan bruge i mange retninger. Og med de bedste værktøjer bliver arbejdet i haven kun bedre. Men hvilke haveredskaber skal du egentlig bruge for at vedligeholde din have?

Hvad skal du lave i haven

Inden du går i gang med at lede efter haveredskaber, er det tilrådeligt først at tage et kig på, hvad du præcis skal lave i haven. Skal du starte en lille køkkenhave, skal der ikke så meget til. Men skal du placere topiære buske, er gode sekatører og større haveredskaber ikke ligegyldige. Ved selv at bestemme præcis, hvad du skal lave, kan du også bedre vurdere, hvad du skal bruge til dit havearbejde.

Skovl, spand og rive

Det lyder måske meget grundlæggende at tale om en spade og en spand. Alligevel er en lille skovl, rive (også kaldet en ‘skraber’) og fugerenser i kombination med en spand, som du kan putte jord i, nok. En fugerens hjælper med at skrabe ukrudt ud mellem fliserne. Med en skraber eller rive løsner du jorden og med skovlen laver du huller til at sætte dine planter eller blomsterløg i jorden. Hvis du er ny til havearbejde, både i vindueskasser og i selve jorden, er dette et sæt til at starte med. Der er omfattende sæt med alle slags håndhaveredskaber til at gøre havearbejde i din køkkenhave eller plantekasser lettere. Det er dog tilrådeligt at udvide din samling med de ting, du skal bruge.

Beskæringssaks

Beskæringssaks er ikke uvæsentligt i gartnerens arsenal. Der er mange beskæringssakse og sakse på markedet, der passer til de blomster og planter, du skal vedligeholde i haven. For eksempel er der rosensakse, især til roser, og store sekatører til at holde hækken i orden. Til beskæring af træer og tykke grene af buske skal du vælge skåre.

Hage og spade

Hvis du virkelig skal arbejde i jorden, er det tilrådeligt at købe værktøj med langt håndtag. Dette sikrer, at du ikke altid skal sidde på gulvet, og du kan arbejde på større områder meget lettere. En lang spade, hakke på en lang pind og en rive er uundværlige. Skal du skovle dybere, er en spade ekstra fin, fordi du kan lægge mere vægt på skovlen. Dette gør arbejdet i haven meget nemmere. Det er også vigtigt, at du finder ud af længden på håndtaget til en spade, rive eller hakke alt efter din højde. Det gør arbejdet med disse haveredskaber både pænere og bedre for din ryg.

Græsslåmaskine

Går du efter græs i haven, skal du bruge en plæneklipper for at holde græsset i den ønskede længde. Plæneklippere kommer i alle former og størrelser, både elektriske og ikke-elektriske. Der findes plæneklippere, som du programmerer på en sådan måde, at de holder din græsplæne i orden.

Haveslange og vandkander

Har du plantet alle blomster, planter, grøntsager og frugttræer? Vand dem med en vandkande eller haveslange. En vandhane i haven gør vanding meget lettere. Opbevar nemt din haveslange med en rulle.

redskabsskur

Hvis din have er stor nok, så er det godt at tænke på at skabe et særligt opbevaringssted til dine haveredskaber. Det kan du bruge en del af skuret til, men der findes små redskabsskure eller skabe, som du kan stille i haven, og som endda kan aflåses. Ideel, hvis du vil opbevare alt ét sted. Sådan et skab kan også være rigtig fint i en lille have, på altanen og tagterrassen.

Mangfoldighed af haveredskaber

Der er meget til salg inden for haveredskaber, lige fra basistræ med jern til plast af høj kvalitet. Hvad du vælger er selvfølgelig meget personligt. Det gælder også for den type haveredskaber, du skal bruge til dit havearbejde. Havearbejde er frem for alt sjovt og afslappende, og med de rigtige haveredskaber bliver det kun sjovere. Skab din smukkeste køkkenhave eller blomsterhave, takket være godt værktøj og de blomster og planter, du vil plante, vil du nyde din have hele året rundt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *