Sådan får du mere ud af en lille have

Hvis du godt kan lide at være udenfor, men pladsen i din have er begrænset, så er det godt at kigge på smarte løsninger. Det er sagtens muligt at få meget ud af sin have, uden at det kræver meget plads. Ved at vælge de rigtige muligheder kan du være sikker på, at du kun kan nyde mulighederne mere. På denne måde kan du indrette haven på den måde, der tiltaler dig.

En skræddersyet køkkenhave
Der er selvfølgelig meget at gøre med en have. For eksempel kan du dyrke din egen frugt og grønt i den. Det skal du dog have lidt plads til. Det betyder for eksempel, at det er vigtigt at bruge en skræddersyet køkkenhave. Som et resultat kan du stadig dyrke det, du har brug for, men du sikrer også, at du udnytter den plads, du har, effektivt. Det er selvfølgelig rart at kunne indtage produkter, som man selv har dyrket, så dette er bestemt attraktivt.

God håndtering af møbler
Et andet godt skridt er at håndtere møblerne på den rigtige måde. Hvis du har begrænset plads, er det måske ikke en god idé at lægge et stort havesæt fra dig. Der er alle mulige muligheder med alternativer til havestole. Det er værd at tjekke ud, hvilke retninger du kan gå i. Vælger du mere tilpassede stole og andre møbler, kan du sidde behageligt i haven, men du har plads nok til at nyde det stille og roligt.

Vælg én retning
Du kan lave alle mulige ting med din have. Det er netop problemet for mange boligejere. De vil faktisk have det hele: en køkkenhave, et dejligt opholdsområde, en jacuzzi og en græsplæne at lege. Hvis pladsen er begrænset, er det selvfølgelig ikke en god idé. Det er derfor meget bedre at tænke grundigt over, hvad du egentlig ønsker. Du kan derefter træffe et valg og designe din have derefter. Vil du sidde behageligt eller vil du hellere dyrke grøntsager?

I højden
Har du en lille have, er det smart at se på, hvordan du kan bruge pladsen anderledes. Det kan for eksempel gøres ved at arbejde i højden. Det er også rigtigt, at du kan arbejde i gulve. Tidligere foregik dette hovedsageligt på altaner. Denne tendens har dog også spredt sig til små haver. På den måde kan du få plads til meget mere i et rum. Det er naturligvis vigtigt at afgøre, hvilke planter der kan og ikke kan tåle dette for de bedste resultater.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *