Sådan fungerer hydro pellets

Når du har sat planter i dit hjem, er det en god idé at læse op på disse planter. Du vil gerne vide, om planterne har brug for sollys, og hvor meget vand planterne har brug for. Og hvordan passer du bedst på dem? Du kan bruge god pottejord og hydrogranulat til at passe godt på dine planter. Men hvordan bruger du disse granulat? Og hvordan kan du gøde din græsplæne med disse granulat? Det kan du læse i denne artikel.

Hydro pellets til dine planter
Hydrogranulat er runde, brune granulat lavet af bagt ler. Disse granulat kaldes også lergranulat. Velkendte mærkenavne for disse granula er Argex eller Lexa, som betyder ‘let udvidet lertilslag’. Opvarmning får lerkornene til at udvide sig og som følge heraf er de luftige, så de kan optage meget fugt. Du kan gøre forskellige ting med den. Du kan lægge dem i plantekassen eller blomsterkassen, for så kan planter optage vandet bedre, og planten holder sig fugtig længere. Med andre planter, såsom Calathea eller bregner, sørger hydrogranulatet – som lægges oven på pottejorden – for, at planterne har brug for vand mindre hurtigt.

Hvordan bruger du hydrokorn?
Der er fire måder at bruge hydrogranulat på. Hvis du placerer planten i en lukket potte, er det tilrådeligt at placere hydrogranulatet i bunden. Granulatet absorberer fugten og frigiver den gradvist. Vandet kan ikke slippe ud i en lukket gryde. Pas på ikke at vande planten for meget, for så kan granulatet ikke længere optage vandet. Du kan også blande lergranulatet i pottejorden. Dette gør, at vandet absorberes mere jævnt. Planten bliver mindre hurtigt kompakt på grund af granulatet. Du kan også lægge lergranulat på pottejorden. Effekten af ​​hydrogranulat sikrer, at pottejorden forbliver våd i længere tid, fordi fugten fordamper mindre. Til dette anbefales det at bruge Pokon. Hvorfor Pokon pottejord? Med dette mærke kan du være sikker på, at du forsyner dine planter med alle de nødvendige næringsstoffer. I kombination med hydrogranulat skaber du det bedste miljø for din plante.

Gød græsplænen med hydro pellets
Lægger man planter helt i hydrogranulatet, så kaldes det hydroponics, planten behøver ikke jord. Der laves et reservoir i bunden af ​​gryden, som du kan hælde meget vand i. Planterne behandlet med hydroponics har brug for mindre vand. Gødskning af en græsplæne udføres også bedst med hydrogranulat. Man spreder først gødningen, derefter smider man granulatet jævnt ud over det. Granulatet sikrer, at vand optages, og at plænen forbliver fugtig. Du behøver ikke at sprøjte græsset med vand hver dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *